Kiemelt akciók folyamatosan! Kattintson a kedvezményért! www.grube.hu

Chili con carne Petromax öntöttvas lábasban

A chili con carne azt jelenti chili hússal.  Bár sokan azt hiszik, hogy ez a mexikói konyha egyik remeke, valójában amerikai, pontosabban „texmex” étel.  A chili con carne-nak számos variációja létezik még a szülőhelyén is. Többnyire azonban mindegyik megegyezik abban, hogy marhahúst, többféle chilit, babot és paradicsomot tartalmaz. Az arányok vagy egyéb kiegészítő elemek tekintetében vagy az elkészítés technikájában azonban nincsenek szabályok. Fontos megjegyezni, hogy a hazánkban szinte állandó hozzávalónak számító kukorica nincsen a chili con carne egyetlen, autentikusnak számító receptváltozatában sem.

Rengeteg hozzávaló, kevés macera, így készül a chili con carne Petromax öntöttvas lábosban. A receptet Stefan Zilgens osztotta meg a Petromax nemzetközi receptversenyén, mellyel bekerült a legjobb 10 közé.

Hozzávalók

1,2 kg marhahús
400 g vagdalt sertéshús
400 g chorizo-kolbász
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-4 chilipaprika
200 g paradicsomszósz
400 g paradicsom
2 teáskanál őrölt köménymag
3/4 teáskanál őrölt tárkony
3/4 evőkanál cukor
3/4 evőkanál só, feketebors
1,5 evőkanál morzsolt oregánó
2,5 evőkanál vegyes (chilis) fűszerkeverék
2,5 evőkanál felvágott petrezselyem
3/4 evőkanál worchester szósz
3/4 evőkanál ecet
120 g enyhén keserű étcsokoládé
500 ml sör
300 ml malátasör
3 doboz vörösbab (kidney vagy pinto)

Előkészítés

A hagymát  és fokhagymát hámozza meg és vágja apró darabkákra. A marhahúst kicsiny, 2 cm-es kockákra vágja fel. Darabolja szeletekre a chorizo-kolbászt, a chilipaprikákat egészen kis darabkákra vágja szét.

Elkészítés

Először hirtelen tűzön süssön kérget a marhahúsra, majd vegye ki az edényből – pl. helyezze a fedőbe. A vagdalt húst a hagymával süsse össze egy kicsit. Minden hozzávalót tegyen egyszerre az edénybe és jól keverje el az egészet. Ezt követően tegye rá a fedelet a brikettekkel. Időről időre keverje meg a lábas tartalmát. A chili con Carne kb. két órányi, lassú főzés után elkészül.

Előkészítési idő: kb. 45 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi fok: közepes
Személyek száma: 3-4
Főzőedény: 9,5 literes öntöttvas lábas
Brikettek száma fent: 9
Brikettek száma lent: 6

4A Grube webáruház kínálatában folyamatosan elérhetőek a különböző igényeknek megfelelő grillező és szabadban használható főzőedények!

Megnézem most a Petromax öntött lábasok kínálatát a Grube webshopjában!

Tetszik? Ossza meg!

Hozzászólok

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön hozzájárul minden "süti" alkalmazásához a Grube Blog honlapján. Azonban, ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Felhívjuk figyelmét, ha megváltoztatja a "süti" beállításokat továbbá nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését.
Ok