Kiemelt akciók folyamatosan! Kattintson a kedvezményért! www.grube.hu

Osso buco con gremolata Petromax öntöttvas lábosban

Ossobuco azt jelenti „lyukas csont”,  amivel a hús közepén lévő velős csontra utalnak.  A Lombardiából származó ételt az olaszok, sáfrányos rizottóval és gramolatával szoktak fogyasztani. 
Az ossobuco, a maga kiadósságával, inkább téli étel, akár a kertben is elkészíthetjük egy batári összejövetel részeként.

A gremolata,  vagy gremolada, hagyományosan az “Ossobuco alla milanese” fűszere, amit közvetlenül az étel elkészülte előtt, vagy a tálaláskor kevernek a megfőtt ételhez. Friss citrus ízt ad az ételnek, ám nem mindenki kedveli egyformán, ezért érdemes az étellel összekóstolni, s külön az asztalra tenni. Saupacker receptjével a Petromax nemzetközi receptversenyén a legjobb 10 közé került.

OSSO BUCO CON GREMOLATA  öntöttvas lábosban

Hozzávalók az Osso Buco-hoz

2 marhalábszár szelet, kb. 1,5 kg
kb. 2 liter marhahúsleves
7-10  db paradicsom felkarikázva
1 evőkanál paradicsomszósz
jó minőségű  Chianti
kb. 1 kg vegyes leveszöldség (pl. zeller, cékla, újhagyma, póréhagyma, pasztinák)
kb. 100 g olvasztott vaj a sütéshez
egy kevéske liszt

a gramolata hozzávalói

2 köteg petrezselyem
1 fokhagyma
2 kezeletlen héjú citrom

Elkészítés

Az olvasztott vajat forrósítsa fel a serpenyőben vagy az a lábas fedelén. A lábszár-szeleteket hintse meg liszttel, majd mindkét oldalon süsse meg hirtelen, amíg kéreg nem képződik a húson. Ezt követően tegye félre a hússzeleteket. A leveszöldséget – amelyet előzőleg kb. 1 cm-es darabokra vagdalt – kisebb adagokban pirítsa meg a bográcsfedélen.

Ezután a zöldséget rakja a bográcsba, amelyet 6 brikettel kb. 200 Celsius fokig felmelegített. Eressze fel az egészet a chiantival, majd fedél nélkül főve engedje sűrűsödni egy kicsit. Ezt követően adja hozzá a paradicsomot, majd hagyja rövid ideig lassan főni, a húslevest is öntse bele és hagyja ismét kissé összefőni az egész lét. Jól keverje át és főzze addig, amíg sűrű leves állagúvá nem válik. Végül helyezze a lábasba a lábszárszeleteket.
Az edényt zárja le a fedéllel és tegyen rá 9 brikettet. 30 perc után vegye le a fedőt és fordítsa meg a lábszárszeleteket.

Tálalás előtt a gremolatához egyenlő részarányban keverjen apróra felvágott petrezselymet, fokhagymát, citromhéj-reszeléket. Borssal és sóval ízesítse. További 30 perc elteltével elkészült az Osso Buco con gremolata!

Elkészítette? Küldjön fotót a Petromax öntöttvas lábasban készített osso buco-ról az info@grube.hu címre!

Előkészítési idő: kb. 45 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi fok: közepes
Személyek száma: 3-4
Főzőedény: 9,5 literes Petromax önöttvas lábos
Brikettek száma fent: 9
Brikettek száma lent: 6

4A Grube webáruház kínálatában folyamatosan elérhetőek a különböző igényeknek megfelelő grillező és szabadban használható főzőedények!
Megnézem most a Petromax öntött lábasok kínálatát a Grube webshopjában!

Tetszik? Ossza meg!

Hozzászólok

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön hozzájárul minden "süti" alkalmazásához a Grube Blog honlapján. Azonban, ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Felhívjuk figyelmét, ha megváltoztatja a "süti" beállításokat továbbá nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését.
Ok